Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Barcelona Movie Walks / La Barcelona de Pedro AlmodóvarVersió per a imprimir

La Barcelona de Pedro Almodóvar
Sinopsis: Manuela sent la necessitat imperiosa de buscar el pare del fill que acaba de perdre en un accident. La gran obsessió vital del noi fou la de saber qui era el seu pare, fet que ella sempre va amagar-li. Amb aquesta intenció Manuela viatja a Barcelona, on es retrobarà amb ell, tot i que transformat en la Lola. La recerca d’un home amb aquest nom no pot resultar senzill. I en efecte no ho és.
Fitxa tècnica
director: Pedro Almodóvar
productor executiu: Agustín Almodóvar
música original: Alberto Iglesias
direcció de fotografia: Affonso Beato
so: Miguel Rejas
muntatge: José Salcedo
director artístic: Antxón Gómez
Fitxa artística
ManuelaCecilia Roth
Huma RojoMarisa Paredes
NinaCandela Peña
AgradoAntonia San Juan
Hermana RosaPenélope Cruz
Madre de RosaRosa María Sardà
LolaToni Cantó
EstebanEloy Azorín
Principals premis
Oscar: Millor pel·lícula de parla no anglesa, Globus d'Or: Millor pel·lícula de parla no anglesa, Bafta: Millor director, Millor pel·lícula de parla no anglesa, Cesar francès: Millor pel·lícula extrangera, Cinema Alemany: Millor pel·lícula extrangera, David de Donatello: Millor pel·lícula de parla no anglesa, Europeus del Cinema: Millor actriu (Cecilia Roth), Millor pel·lícula, Premi del públic al millor director, Goya: Millor actriu protagonista femenina (Cecilia Roth), Millor director (Pedro Almodóvar), Millor muntatge (José Salcedo), Millor música (Alberto Iglesias), Millor pel·lícula, Millor so (José A. Bermúdez, Miguel Rejas, Diego Garrido)
Sabies que ...
 • “Todo sobre mi madre” va ser la tretzena pel•lícula de Pedro Almodóvar i la primera rodada a Barcelona. El rodatge va durar tres mesos i de les 122 seqüències 95 són ambientades a Barcelona.

• Sens dubte, és la pel•lícula amb més èxit, de totes les que s’han rodat a Barcelona. A Espanya la van veure més de 2,5 milions de persones durant les 60 setmanes que va estar en cartellera. Només a l’any 1999 va obtenir una recaptació mundial de 68 milions de dòlars, sent la cinquena pel•lícula europea amb més ingressos i la cinquantena a nivell mundial.

• Va aconseguir uns 50 premis atorgats per festivals i acadèmies cinematogràfiques. A més de l’ Oscar a la millor pel•lícula de parla no anglesa, va obtenir els premis de millor pel•lícula de pràcticament totes les acadèmies europees.

• El títol de “Todo sobre mi madre” ve de “All about Eve” de J. L. Mankiewicz. Entre altres temes, la pel•lícula de Mankiewicz tracta de dones i actrius. Dones que es confessen i es menteixen en el camerino d’un teatre, convertit en un mausoleu de l’univers femení.

• La pel•lícula, en paraules del director, està dedicada a les actrius, sobretot a aquelles que algun cop han fet d’actrius. Sempre li han interessat les pel•lícules que reflecteixen el món del cinema, aquell que explica històries d’actors, directors i escriptors.

• En la dedicatòria final, Almodóvar en anomena tres de les que més emoció li varen produir: la Gena Rowland de “Opening night”, la Bette Davis de “All about Eve” i la Romy Schneider de “Lo importante es amar”. L’esperit de les tres, segons el director, impregna de fum, alcohol, desesperació, bogeria, desig, frustració, soledat, vitalitat i comprensió els personatges de “Todo sobre mi madre”.

• Per a Almodóvar no hi ha major espectacle que veure plorar a una actriu. Cecilia Roth, en aquesta pel•lícula ha tingut la seva dosi de llàgrimes transparents i torrencials.

• El cineasta va definir la pel•lícula com un drama boig, barroc i amb personatges extrems, colpits per l’atzar, sense que sigui un drama grotesc. Com a contrapunt a la seva naturalesa desmesurada, durant els assaigs va decidir que l’actuació havia de ser radicalment sòbria. Aquesta era la clau i el repte que el magnífic grup d’actrius va assumir immediatament.

• El recorregut que fa Manuela i la resta de personatges pels carrers i barris de Barcelona, també el va fer Pedro Almodóvar. El director va assegurar que va trobar la mateixa sensació de relaxament que troba el personatge de Manuela: “Tot l’equip ens hem impregnat d’una vibració boníssima”. Recolzat en el seu director artístic, Antxon Gómez, que viu a Barcelona, Almodóvar va escollir uns escenaris força reconeguts per la gent que viu i coneix Barcelona.
La Barcelona de Pedro Almodóvar
1 Monument a Colom
Manuela recorre la ciutat en un taxi.
Plaça Portal de la Pau
Metro - Línia 3 - Drassanes
2 Temple Expiatori de la Sagrada Família
Manuela circula en una taxi i s’aturen davant de la façana del Naixement.
Plaça de la Sagrada Família
Metro - Línia 5 - Sagrada Família
3 Palau de la Música Catalana
L’Agrado té el pis just davant del Palau.
Carrer Palau de la Música 4-6
Metro - Línia 1 - Urquinaona
4 Casa del Gremi de Velers
Manuela i Agrado caminen agafades del braç.
Via Laietana 50
Metro - Línia 1 - Urquinaona
5 Cases Ramos
És la casa dels pares de la germana Rosa.
Plaça Lesseps
Metro - Línia 3 - Lesseps
6 Carrer Allada Vermell
Manuela i Rosa conversen assegudes en un banc.
Carrer Allada Vermell
Metro - Línia 4 - Jaume I
7 Teatre Tívoli
Manuela va a veure l’obra “Un tren llamado deseo”.
Carrer Casp 8
Metro - Línia 1 - Catalunya
8 Carrer de les Caputxes
Manuela i Huma troben a Nina.
Carrer de les Caputxes
Metro - Línia 4 - Jaume I
9 Hospital del Mar
Manuela i Rosa van al metge.
Passeig Marítim 25-29
Metro - Línia 4 - Ciutadella
10 Plaça del Duc de Medinaceli
Manuela i Rosa es troben al pare i el gos mentre aquests passegen.
Plaça del Duc de Medinaceli
Metro - Línia 3 - Drassanes
11 Cementiri de Montjuïc
Enterrament de la Rosa i trobada de Manuela i Lola.
Carrer Mare de Déu del Port s/n
Autobus - 13
12 Cinema Coliseum
Presentació mundial de la pel•lícula el 8 d’abril de 1999.
Gran Vía de les Corts Catalanes 595
Metro - Línia 1 - Universitat
      Barcelona Movie Walks '24