Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Hospital del MarVersió per a imprimir

Hospital del Mar
Informació Històrica del lloc
Al començament del segle XX Barcelona havia crescut molt i la industrialització i la densificació havien provocat en molts indrets de la ciutat un entorn gens saludable, amb una mortalitat molt elevada. La gran epidèmia del tifus de 1914 originà, entre altres solucions, l’acord per construir un Hospital Municipal d’Infecciosos, que es va inaugurar molt més tard, l’1 de gener de 1931, en un angle del passeig Marítim, on ja hi havia des de 1905, un establiment dedicat específicament als infectats per la pesta bubònica. Més endavant va ser conegut com Hospital de Nostra Senyora del Mar i ara és simplement l’Hospital del Mar. Des de 1971 és centre docent gràcies a un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1973 es va construir l’actual edifici i el 1992 s’hi van afegir els consultoris situats al davant (són aquests els que apareixen a la majoria de pel•lícules).
Per conèixer millor la zona
Al costat de l’Hospital del Mar es troba el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Inaugurat el 2006, és una gran infrastructura científica europea de recerca en el camp de la biomedicina que té com objectiu l’estudi de la base genètica i molecular de la vida, i la solució dels problemes de salut emergents. El projecte reuneix 1.000 persones de 30 nacionalitats que treballen en 80 projectes de recerca.
L’actual passeig Marítim és conseqüència de la remodelació de la façana marítima per els Jocs Olímpics de 1992. Uneix el barri històric de la Barceloneta amb el Port Olímpic, a través de dues alçades, una a nivell de platja, on, depenent de la temporada, s’hi pot trobar bars, botigues i serveis, i una segona a nivell del carrer, amb palmeres, bancs i una barana blanca que delimita un autèntic mirador de la platja de la Barceloneta.
Un altre punt destacat és el Port Olímpic, construït per l’equip d’arquitectes Bohigas, Martorell, Mackay i Puigdomènech que va projectar el conjunt de la Vila Olímpica. Els dos edificis que més sobresurten són els dos gratacels bessons, la Torre Mapfre i l’Hotel Arts acompanyats per un element força espectacular com és el peix de Frank Gehry.
És una zona molt animada amb restaurants i bars musicals.
Descripció escenes
Todo sobre mi madre
Hospital del Mar: 1.Pla general de l’Hospital del Mar des del passeig Marítim. Destaquen els grans finestrals, en els que es pot veure en el segon pis les figures de la Rosa (Penelope Cruz) i la Manuela (Cecilia Roth).
2.Magnífic pla del mar des de l’interior de l’Hospital del Mar. Manuela i Rosa són filmades d’esquenes amb el mar Mediterrani d’intens blau al fons.
3.Darrer pla de l’Hospital. La segona planta, pràcticament buida i amb penombra, permet ressaltar les palmeres, la llum del cel i el mar a través dels seus immensos finestrals.
Sabies que...
Pedro Almodóvar va quedar sorprès i meravellat amb aquest edifici. En diverses declaracions abans i després del rodatge va destacar que no semblava un hospital, sinó més aviat un centre comercial. La presència del mar i la llum exterior fa que la mort estigui llunyana, que no sembli present ni dramàtica. El va definir com un hospital amb uns finestrals que s’obren cap al mar com una pantalla de cinema.
La Barcelona de Pedro Almodóvar  /  Hospital del Mar
      Barcelona Movie Walks '24