Inici Barcelona Movie Walks
Idioma: 

 / Inici / Barcelona Movie Walks

La Barcelona de Woody Allen
La ruta de “La Barcelona de Woody Allen” està basada en la pel•lícula “Vicky Cristina Barcelona”, rodada principalment a Barcelona durant l’estiu del 2007. Astúries i New York són altres indrets que surten a la pel•lícula.

La pel•lícula fou presentada el 17 de maig del 2008 al Festival de Cannes i estrenada a les sales comercials nord-americanes el 15 d’agost del 2008. El 18 de setembre va inaugurar el festival de San Sebastián i el dia següent es va estrenar a les sales comercials espanyoles. Aquesta coproducció catalano – nord-americana és la primera experiència de Woody Allen a Espanya.

Explica la història de dues joves nord-americanes que decideixen passar un estiu a Barcelona. La trobada amb un pintor i sobretot amb la seva ex-dona, també artista, canviaran els plans que tenien previstos.

La ciutat de Barcelona es converteix en l’escenari somiat per les dues protagonistes nord-americanes. L’arquitectura modernista, Gaudí, els museus, la gastronomia, els carrerons i places del casc antic i el mar són espais reals que col•loquen la ciutat com a destinació privilegiada per a qualsevol persona amant del turisme cultural.
més informació >>
La Barcelona de "Salvador"
La ruta “La Barcelona de Salvador” està basada en la pel·lícula “Salvador (Puig Antich)”, rodada principalment a Barcelona durant l’any 2005. València, el Montseny i la ciutat de Toulouse són altres indrets que també apareixen a la pel·lícula. PRUEBA CMS


Presentada el 23 de maig del 2006 al Festival de Cannes i estrenada a les sales comercials espanyoles el 15 de setembre del 2006. Aquesta coproducció catalano-britànica es basa en els fets reals d’una historia rigorosament documentada que es va produir en un període recent dels darrers moments de l’Espanya franquista, una etapa relativament verge des del punt de vista cinematogràfic.


Explica la història de Salvador Puig Antich, un jove anarquista, que lluita per la llibertat amb tots els mitjans, assumint fins les darreres conseqüències el tràgic i desproporcionat preu que haurà de pagar pels seus actes i que la història convertirà, per aquest motiu, en un símbol d’una generació.


La ciutat de Barcelona es converteix en l’escenari principal de la vida de Salvador i de les posteriors accions amb els seus companys del MIL. El barri Gòtic, la Universitat, la presó Model i el cementiri de Montjuïc són espais reals de la ciutat que varen tenir un paper destacat en la trajectòria vital d’en Salvador.
més informació >>
La Barcelona de Pedro Almodóvar
La ruta “La Barcelona de Pedro Almodóvar” està basada en la pel•lícula "Todo sobre mi madre", rodada principalment a Barcelona l’any 1998.

Estrenada el 16 d’abril de 1999, explica la història d’una mare, Manuela, interpretada per Cecilia Roth, que viatja a Barcelona en busca del pare del seu fill per comunicar-li la terrible notícia que el noi ha mort. Tot i la seva desesperació, Barcelona es convertirà en el seu únic futur. Per a una dona que arriba tan plena de dolor, resulta una ciutat balsàmica. Aquest entorn ple de mar, de sol, d’arbres la fa recuperar. Durant aquest procés de recerca, Manuela s’anirà trobant amb personatges molt característics de Pedro Almodóvar, com l’Agrado (Antonia San Juan), travesti de gran cor a qui tot li està bé en aquesta vida; la diva Huma Rojo (Marisa Paredes) i la seva conflictiva amant (Candela Peña); una monja caritativa (Penélope Cruz) i la seva mare (Rosa Maria Sardà) que falsifica pintures de Chagall.

Per primera vegada, Almodóvar decideix que l’escenari principal d’una de les seves pel•lícules no sigui Madrid, sinó la ciutat de Barcelona, amb la inclusió de llocs tan coneguts com la Sagrada Família o el Palau de la Música Catalana.
més informació >>
La Barcelona de "El Perfum"
La ruta “La Barcelona de "El Perfum” està basada en la pel•lícula "El Perfum: història d’un assassí", rodada a Barcelona i altres indrets de Catalunya i a la Provença francesa durant l’any 2005.

Estrenada el 14 de setembre a Alemanya i el 24 de novembre del 2006 a Espanya, aquesta coproducció europea es basa en la novel•la homònima de l’escriptor alemany Patrick Süskind, publicada el 1985 i que ràpidament es va convertir en un best-seller mundial.

Explica la història de Jean-Baptiste Grenouille, un nen marcat des del seu naixement. El seu olfacte excepcional i la seva falta d’olor corporal el fan un ser especial rebutjat per tothom. La seva obsessió per aconseguir un perfum únic a partir de l’essència de noies joves, el porta per un camí tortuós i de difícil desenllaç.

Barcelona es converteix en l’escenari natural ideal, en paraules dels responsables de la pel•lícula per representar el Paris del segle XVIII. Així doncs, els carrers, les places i els edificis del Barri Gòtic de Barcelona i altres espais de la ciutat, donen vida a una història obsessiva al voltant de les olors i els perfums.
més informació >>
La Barcelona dels Erasmus
La ruta “La Barcelona dels Erasmus” està basada en la pel•lícula “L’auberge espagnole”, rodada a París i Barcelona durant l’any 2001.

Presentada el 17 de maig del 2002 al Festival de Cannes i estrenada a les sales comercials de França el 19 de juny del 2002 i el 22 de novembre a Espanya, aquesta coproducció franco espanyola està considerada la primera “pel•lícula Erasmus”, És a dir, utilitza el programa d’intercanvi universitari europeu Erasmus per desenvolupar una determinada ficció i dirigir un missatge.

Explica la història d’un jove estudiant francès que viatja a Barcelona gràcies al programa Erasmus. A la capital catalana viu en un pis llogat a estudiants on conviuen set joves de diferents nacionalitats. En aquesta petita torre de Babel es desenvoluparà una vida obertament desordenada i informal, marcada per una permanent diversitat que es manifesta contínuament.

Barcelona es converteix, en paraules del director Cédric Klapisch, en una ciutat ideal per al rodatge d’aquesta pel•lícula, en ser extremadament fotogràfica. A més, afegeix, és una ciutat mítica i de somni per a la joventut europea. La Rambla, el Parc Güell, la Sagrada Família i les platges de la Barceloneta, entre altres espais, mostren una ciutat oberta, mediterrània i rica en història i cultura.
més informació >>
La Barcelona de "Manuale d'Amore"
La ruta “La Barcelona de Manuale d’amore” està basada en la pel•lícula “Manuale d’amore 2 (corregit i augmentat)”, rodada a Roma i a Barcelona durant l’any 2006.

Estrenada el 19 de gener del 2007 a Itàlia i el 16 de febrer del 2007 a Espanya, aquesta producció italiana és la continuació natural i lògica de “Manuale d’amore”, estrenada l’any 2005. Després de l’èxit mundial de “Manuale d’amore” (una divertida exploració de les fases de l’amor explicada en quatre capítols diferents) el cineasta italià Giovanni Veronesi reprèn l’estructura i l’esperit de la primera pel•lícula per oferir quatre noves històries amb el sentiment amorós com a referent principal.

Dos dels episodis tenen lloc a Barcelona i són utilitzats per Veronesi per comparar determinats avenços socials d’Espanya en relació a Itàlia, com són la reproducció assistida i la possibilitat que tenen les parelles homosexuals per contraure matrimoni.

De la fosca nit de Roma en que transcorre part de la pel•lícula, l’espectador passa a la lluminosa Barcelona. La Sagrada Família, el Barri Gòtic, la Vila Olímpica, el port Olímpic i les platges de la Barceloneta, entre altres espais, ens mostren una ciutat mediterrània amb molta història, disseny i moralitat relaxada.
més informació >>