Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Carrer de les CaputxesVersió per a imprimir

Carrer de les Caputxes
Informació Històrica del lloc
Per darrere de la font gòtica de Santa Maria, s’accedeix a l’insòlit carrer de les Caputxes. El nom prové dels tallers de confecció de caputxes, una mena d’abric a tall de capa, que hi havia fins el segle XVI. Hi són característics els edificis que configuren un pas cobert sobre el carrer amb dobles arcades, els porxos sostinguts per columnes gòtiques octogonals i els balcons de ferro forjat amb rajoles. Aquestes construccions senzilles del segle XVIII són una bona mostra de com es va desenvolupar la trama urbana de la ciutat. El creixement de Barcelona, limitat per les muralles, va fer que hagués de desenvolupar-se verticalment.
La prolongació d’aquest carrer cap al Pla de Palau rep el nom de Canvis Vells, en record a l’activitat que els canvistes realitzaven allí en l’època medieval.
Per conèixer millor la zona
El barri de la Ribera és un dels barris històrics amb més carisma, on s’hi respira una certa atmosfera bohèmia. De tradició marinera, va viure la seva màxima esplendor en l’època medieval amb el comerç marítim. Mercaders, naviliers, armadors i artesans de la ciutat van fer d’aquest barri l’emblema de la seva puixança. L’exemple més clar es pot trobar amb l’Església de Santa Maria del Mar, autèntica catedral del barri i de la Barcelona medieval. Construïda al segle XIV per Berenguer de Montagut i Ramon Despuig és una de les millors representacions del gòtic català. Només van tardar cinquanta-quatre anys en construir-la, i això fa que tingui una homogeneïtat excepcional.
Un altre punt destacat del barri és el carrer Montcada, centre de la vida senyorial de Barcelona durant els segles XIV i XV. Actualment aquest carrer constitueix el nucli d’arquitectura civil medieval més important de la ciutat. Hi destaquen la presència del Museu Picasso, el Museu Barbier-Mueller i el Museu del Tèxtil i d’Indumentària. Al final del carrer Montcada s’obre el carrer de les Mosques, que amb poc més d’un metre d’amplada és el més estret de Barcelona.
La combinació del patrimoni medieval i dels nous locals d’oci i comerç, han convertit el barri en un dels més atractius de la ciutat.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24