Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Fundació MiróVersió per a imprimir

Fundació Miró
Informació Històrica del lloc
La Fundació Miró està reconeguda com la col•lecció pública més completa de l'obra del pintor català Joan Miró (1893-1983), formada per pintures, escultures, ceràmiques i altres creacions. És un centre de referència a nivell mundial i un dels principals atractius museístics de Barcelona, inaugurat el 10 de juny de 1975. L’obra arquitectònica original és de Josep Lluís Sert, tot i que l’edifici ha patit diverses ampliacions. En els patis i espais oberts també s’exposen escultures de Miró. Al marge de les obres mironianes, un dels grans atractius de la Fundació és la “Font de Mercuri” (1937) de l’escultor nord-americà Alexander Calder (1898-1976), amic de Miró, realitzada originalment per al Pavelló de la República que representava a Espanya a l’Exposició Internacional de 1937, celebrada a París. La font, un homenatge als espanyols republicans, és una escultura mòbil que funciona amb mercuri procedent de les mines d’Almadén (Ciudad Real). Va ser un regal de Calder a la Fundació.

La Fundació es va forjar a partir de la primera gran exposició del pintor a la ciutat de Barcelona, que data de l'any 1968, a l'antic Hospital de la Santa Creu. Aleshores, va sorgir la idea, amb el recolzament del propi artista, de convertir Barcelona en una ciutat de referència de l’obra de Miró. També acull exposicions itinerants sobre art i pintura contemporanis.
Per conèixer millor la zona
La Fundació Miró s’ubica a la Muntanya de Montjuïc, en la qual hi ha diversos atractius turístics i culturals de primera magnitud com el castell (el qual permet unes vistes impressionants sobre la ciutat i alberga també el Museu Militar), l’anella olímpica (que inclou algunes de les construccions emblemàtiques de la Barcelona del 92, com el remodelat Estadi Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, la piscina olímpica Bernat Picornell i la Torre de Comunicacions de Telefònica), el Museu Olímpic i de l’Esport (instal•lat en un complex subterrani a tocar de la Fundació), el Poble Espanyol, el MNAC, el pavelló Mies van der Rohe i el CaixaForum, entre altres atractius turisticoculturals.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24