Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Telefèric del PortVersió per a imprimir

Telefèric del Port
Informació Històrica del lloc
El telefèric del Port és un mitjà magnífic per observar des d’un punt de vista privilegiat tot el port de Barcelona i les activitats que s’hi realitzen. La sensació d’alçada, de moviment i de passar desapercebut als ulls dels qui són a terra és molt especial. El telefèric va ser projectat amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929 (tot i que va començar a funcionar l’any 1931) per l’enginyer Carles Buïgas, autor també de les fonts de colors de Montjuïc, considerada la seva obra mestra. Carles Buïgas era fill de Gaietà Buïgas, l’autor del monument a Colom. El telefèric uneix la zona de Miramar a la muntanya de Montjuïc, amb la Torre de Jaume I, al costat del World Trade Center, al ben mig del Port Vell, i amb la Torre de Sant Sebastià, situada ja al límit del port i tocant a la platja. Quan es va inaugurar l’any 1931, hi havia quatre cabines que funcionaven simultàniament, dues entre Miramar i Jaume I i dues entre Jaume I i Sant Sebastià, de manera que calia fer transbordament a la meitat del trajecte. Un cop finalitzada la Guerra Civil (1939), la línia va deixar de funcionar fins que l’any 1963 es va reobrir, però només amb dues cabines que realitzen el recorregut complet.
Per conèixer millor la zona
El telefèric del Port de Barcelona és un dels grans desconeguts dels transports pels habitants de Catalunya. Els turistes i visitants de la ciutat són els qui l’utilitzen, sobretot per les magnífiques vistes que es poden contemplar des d’ell.
Aquest transport uneix tres punts: la Torre de Sant Sebastià, la Torre de Sant Jaume I i Miramar. A la Torre de Sant Sebastià, on s’inicia la gran escullera del port, es troba un restaurant inaugurat l’any 2002, el qual permet realitzar un dinar o sopar amb unes vistes immillorables de la ciutat i el mar. Al costat de la Torre de Jaume I es troba el World Trade Centre, un centre de negocis, amb sales de reunions, hotel i auditori, ubicat en un edifici imponent d’estructura molt original, l’estètica del qual ressalta amb tot el mar que l’envolta. Les façanes estan recobertes de vidre i plaques de formigó de color blanc i beige que donen una tonalitat especial al conjunt. El tercer punt del recorregut és a Miramar, a la muntanya de Montjuïc, a 80 metres d’altitud. Prop de l’entrada al telefèric es pot agafar un altre telefèric, el de Montjuïc, que ens porta al Castell de Montjuïc, fortalesa militar amb museu inclòs, que destaca sobretot per les seves magnífiques vistes de la ciutat, gràcies al fet de trobar-se al cim de la muntanya, a més de 170 metres d’altitud.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24