Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Parc de Recerca BiomèdicaVersió per a imprimir

Parc de Recerca Biomèdica
Informació Històrica del lloc
Inaugurat el 2006, és una gran infraestructura científica d’àmbit europeu en el camp de la recerca biomèdica que té com objectius l’estudi de la base genètica i molecular de la vida i la solució dels problemes de salut emergents. Reuneix més de 1.000 persones de 30 nacionalitats que treballen en uns 80 projectes de recerca. El parc constitueix un projecte científic innovador i ambiciós que pretén convertir Barcelona en una de les grans capitals de recerca biomèdica d’Europa.
L’edifici ocupa 55.000 metres quadrats construïts. Té una complexa geometria, bàsicament el•líptica, amb estructura perimetral inclinada. És sostingut per 110 tensors metàl•lics per planta, el 40% de l’estructura se sosté des del sostre mentre que la resta està sostinguda pels nuclis centrals de formigó. La façana està coberta per cedre roig que controla la incidència de llum i el sol, i n’agilitza l’estructura. Malgrat el fet que només un 18% de la façana està coberta de fusta, dóna la sensació d’estar-ho completament. El sostre està cobert de plaques solars per a la producció d’energia.
Per conèixer millor la zona
El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) està situat davant del front marítim, al costat de l’Hospital del Mar, centre hospitalari i docent de reconegut prestigi a la ciutat, que darrerament s’ha fet encara més popular per la seva aparició a diverses pel•lícules rodades a Barcelona.
Molt a prop del “PRBB” es troba el Parc de la Barceloneta, inaugurat l’any 1996. Aquest ocupa l’espai de l’antiga fàbrica de gas, enderrocada l’any 1989, de la qual s’ha conservat l’estructura en forma d’anella metàl•lica de l’antic dipòsit del gas, a més de la famosa torre modernista d’aigües del 1904 de Josep Domènech. Dins el parc es troba també el monument a Simón Bolívar, obra de Julio Maragall, del 1996, finançat per la colònia catalana de Veneçuela.
Passejant pel passeig Marítim s’arriba al Port Olímpic, construït per l’equip d’arquitectes Bohigas, Martorell, Mackay i Puigdomènech que va projectar el conjunt de la Vila Olímpica dels Jocs Olímpics del 1992. Els dos edificis que més sobresurten són els dos gratacels bessons: la Torre Mapfre i l’Hotel Arts acompanyats per una escultura força espectacular d’acer inoxidable daurat, en forma de peix, de Frank Gehry. És una zona molt animada amb restaurants, bars i locals musicals.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24