Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Port OlímpicVersió per a imprimir

Port Olímpic
Informació Històrica del lloc
El Port Olímpic és el port esportiu de la ciutat, ubicat just a la vora de la Vil•la Olímpica, entre les platges de Nova Icària i de la Barceloneta. Va ser dissenyat pels arquitectes Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènec, i les obres s’iniciaren el 1991 sota la direcció de l’enginyer Joan Ramon de Clascà, amb vistes als Jocs Olímpics de 1992. Així, va acollir les competicions de vela d’aquesta cita olímpica.

En l’actualitat és, més enllà de la seva funció portuària, un important centre d’oci de la capital catalana, amb una àmplia oferta de restaurants, bars, discoteques i hotels.
Per conèixer millor la zona
La Vila Olímpica és l’atractiu més destacat a l’entorn del Port Olímpic. Aquest barri, símbol del nou urbanisme de la façana marítima de la ciutat, continuat posteriorment amb la reurbanització de la part baixa de l’avinguda Diagonal, va ser construït per allotjar els esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de 1992. En un dels extrems de la Vila Olímpica s’ubiquen, al costat de la plaça dels Voluntaris, els dos gratacels que millor simbolitzen aquesta zona de la ciutat: l’Hotel Arts i la Torre Mapfre. El primer, construït entre 1991 i 1992, és un hotel de cinc estrelles, mentre que la Torre Mapfre és un edifici d’oficines, ambdós de 154 metres d’alçada i 40 plantes. Als peus de l’hotel, en la seva façana marítima, hi ha una curiosa escultura metà•lica d’un peix daurat, obra de de Frank Gehry.
Descripció escenes
Vicky Cristina Barcelona
Port Olímpic: En Mark (Kevin Dunn) i la Judy (Patricia Clarkson) passegen pel Port Olímpic, en concret pel Moll de Xaloc destinat a les embarcacions esportives. El privilegiat mirador de l’Escullera del Poblenou també va ser elegit com espai per situar dues escenes amb la Vicky (Rebecca Hall) i la Cristina (Scarlett Johansson). La gamma d’ocres dels esglaons i les roques en contrast amb el blau del mar i del cel es converteixen en un lloc ideal per a que puguin reflexionar totes dues.
Sabies que...
Tot i ser una de les últimes seqüències de la pel•lícula, el passeig de la Judy i en Mark pel Moll de Xaloc del Port Olímpic va ser rodada els primers dies de filmació.

Les dues escenes íntimes de la Cristina (una d’elles en companyia de la Vicky), amb el mar Mediterrani com escenari de luxe estan rodades a l’Escullera del Poblenou. Curiosament el paisatge que veu la Cristina en aquestes dues seqüències és el mateix que veia en Woody Allen des de l’hotel on estava instal•lat.
La Barcelona de Woody Allen  /  Port Olímpic
      Barcelona Movie Walks '24