Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Parc de la CiutadellaVersió per a imprimir

Parc de la Ciutadella
Informació Històrica del lloc
El Parc de la Ciutadella és un dels més grans de Barcelona. El seu nom prové del fet que es va construir en l’emplaçament de l’antiga fortalessa que Felip V ordenà construir el 1715 per atemorir i vigilar la ciutat. Durant la revolució de setembre de 1868, el general Prim va cedir la Ciutadella a la ciutat i, com a símbol de l’opressió del govern central sobre Barcelona, es va procedir al seu enderrocament entre els anys 1869 i 1888, en un ambiciós projecte urbanístic vinculat també a l’enrunament de les muralles de Barcelona i el creixement de la ciutat. Dels edificis que formaven l’antiga fortificació, només es van conservar el palau del Governador, la capella i l’arsenal. Així, amb motiu de la celebració de l’Exposició Universal de 1888, l’alcalde Francesc Rius i Taulet va impulsar la construcció dels jardins per acollir alguns dels pavellons dels països expositors i diverses instal•lacions que han perviscut, com l’Umbracle, l’Hivernacle o els edificis modernistes seus del Museu de Geologia i de Zoologia, respectivament.
Per conèixer millor la zona
El Parc de la Ciutadela compta amb nombrosos monuments i atractius escultòrics, com ara “La dama del paraigua”, de Joan Roig; “El desconsol” de Josep Llimona; la curiosa escultura d’un mamut de pedra, obra de Miquel Dalmau; i sobretot la cascada construïda per Josep Fontserè i culminada per l’escultura “El carro de l’Aurora”, de Rossend Nobas. El recinte també compta amb dos museus de ciències naturals: el Museu de Zoologia i el Museu de Geologia. En un dels extrems del parc s’ubica el Parc Zoològic de Barcelona, conegut durant molts anys per mostrar l’únic exemplar de goril•la de muntanya albí del món: el popular “Floquet de Neu”.

Aquest parc es troba molt a prop d’una de les zones d’oci més dinàmiques de la ciutat, el barri del Born. Aquest barri, d’origen medieval, s’ha anat transformant amb el pas del tems fins a convertir-se en un símbol del cosmopolitisme i la vida intel•lectual de al ciutat del segle XXI.
Descripció escenes
Vicky Cristina Barcelona
Parc de la Ciutadella: La Maria Elena (Penélope Cruz) i la Cristina (Scarlett Johnasson) dediquen un dia a fotografiar la ciutat. La Maria Elena aprofita per ensenyar-li tècniques de fotografia. Diversos plans mostren les dues fent fotografies de tot tipus, des d’animals a nens, amb la font de la Ciutadella i les seves espectaculars cascades d’aigua com escenari natural.
Sabies que...
Aquesta seqüència és rodà durant un parell d’hores de la tarda del 13 d’agost. Fou la primera que rodaren juntes la Penélope Cruz i la Scarlett Johansson. Recordar que l’actriu espanyola no es va incorporar al rodatge fins a finals de juliol quan es desplaçaren a Astúries. Per tant, totes les seves seqüències a Barcelona estan rodades les últimes setmanes.

Més enllà de l’habitual expectació de públic i mitjans de comunicació en tots els espais on es rodava, aquest cop la proximitat al Parlament de Catalunya, on els mitjans gràfics esperaven la finalització d’una tensa sessió del Parlament (crisis d’infrastructures), va provocar que aprofitessin per dirigir-se al lloc del rodatge per captar imatges del moment.
La Barcelona de Woody Allen  /  Parc de la Ciutadella
      Barcelona Movie Walks '24