Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Els Quatre GatsVersió per a imprimir

Els Quatre Gats
Informació Històrica del lloc
Els Quatre Gats va ser un centre social que s’inaugurà a Barcelona el 12 de juny de 1877, en els baixos de la Casa Martí, edifici modernista construït el 1896 per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Fins que va tancar, el 1903, va ser un dels principals nuclis de difusió de les idees modernistes, lloc de reunió habitual de tertúlia de personatges significats de la vida social i cultural de l’època com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Pablo Picasso i Miquel Utrillo, entre molts altres.

Els Quatre Gats va servir de plataforma literària i pictòrica. Així, va donar nom a la revista homònima que va aparèixer el 1899 per impulsar el modernisme a Catalunya, també va ser l’escenari d’importants exposicions de pintura i escultura i, fins i tot, d’espectacles musicals i de varietats (titelles, ombres xinesques, etcètera).
Per conèixer millor la zona
Els Quatre Gats s’ubica en en carrer Montsió, número 3. Molt a prop de l’avinguda del Portal de l’Àngel, l’artèria comercial per excel•lència de Barcelona. Altres atractius turístics que es troben a les rodalies són el jaciment arqueològic de la necròpoli romana de la plaça Vil•la de Madrid, gestionat pel Museu d’Història de la Ciutat, la catedral de Barcelona i el conjunt monumental de la plaça del Rei. A l’esquena de la catedral, concretament en el carrer Paradís, núm. 10, en l’immoble que acull la seu del Centre Excursionista de Catalunya, també es pot visitar les restes de l’antic temple romà de Barcelona, del qual es conserven in situ 4 columnes i el basament.
Descripció escenes
Vicky Cristina Barcelona
Els Quatre Gats: La Vicky (Rebcca Hall) i la Cristina (Scarlett Johansson) sopen al saló principal d’aquest entranyable restaurant. Unes copes amb vi negre i un plat amb pa amb tomaquet són el més destacat de la taula. En Juan Antonio (Javier Bardem) també està sopant al mateix lloc amb un grup d’amics. En aquesta seqüència es produeix el primer contacte real entre els tres, quan ell s’apropa a la taula d’elles per proposar un viatge amb avioneta a Oviedo.
Sabies que...
L’escena està rodada a la sala principal de l’actual restaurant. La pel•lícula mostra l’interior tal com es pot veure avui dia, amb l’excepció dels quadres que apareixen penjats a la paret. Els originals, de principis del segle XX, van ser substituïts per obres d’artistes contemporanis, la majoria catalans, com és el cas del sabadellenc Agustí Puig i la solsonenca Rosa Mujal. En canvi sí que es va mantenir l’armari amb les portes de vidre que apareix darrera de la taula d’en Juan Antonio i els seus amics. Al seu interior, s’hi poden identificar diversos exemplars de la revista “Pel i Ploma”. Revista d’art i literatura publicada durant el primers anys del segle XX que va tenir com a col•laboradors artistes de renom com Casas, Rusiñol, Sorolla, Mir, Torres-Garcia i un joveníssim Picasso que encara signava amb el cognom de Ruíz.
La Barcelona de Woody Allen  /  Els Quatre Gats
      Barcelona Movie Walks '24