Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Fundació TàpiesVersió per a imprimir

Fundació Tàpies
Informació Històrica del lloc
La Fundació Tàpies es va crear l’any 1984 per iniciativa del pintor i escultor català Antoni Tàpies amb l’objectiu de promoure l’art modern i contemporani. No obstant, no fou fins al juny de 1990 quan va oblir les portes en el seu emplaçament al carrer Aragó, en l’immoble construït entre 1881 i 1885 per Lluís Domènech i Montaner, tot i que posteriorment seria restaurada pels arquitectes Lluís Domènech Girbau i Roser Amadó.

Aquest edifici, que constitueix un exemple arquitectònic singular en l’Eixample en combinar el maó vist i el ferro com a solucions constructives, es va construir originàriament per ser la seu de l’Editorial Montaner i Simon.

En l’actualitat, la Fundació Tàpies ocupa l’espai amb l’exposició permanent de l’obra del pintor, al marge de celebrar exposicions temporals, conferències, simposis i cicles de cinema sobre art contemporani. Durant el 2008, la Fundació va tancar per obres de millora a l’edifici. Segons anuncia a la seva pàgina web, atesa la dificultat actual de concretar una data de finalització de les obres, la Fundació té previst anunciar durant la tardor de 2008 la data de reobertura.
Per conèixer millor la zona
Aquest centre cultural es troba localitzat en ple cor de l’Eixample, molt apropo del Passeig de Gràcia i dels seus múltiples atractius arquitectònics i botigues. Aquesta via de la Ciutat Comtal és, juntament amb l’Avinguda del Portal de l’Àngel, la principal arteria comercial de la capital i una de les més selectes per a viure-hi. No menys concorreguda és la Rambla de Catalunya, situada també a prop de la Fundació Tàpies, una de les avingudes més boniques per a passejar, comprar i seure, a l’estiu, en alguna de les moltes terrases i bars per a prendre l’aperitiu o, senzillament, per a passar l’estosa veient els vianants anar i venir amunt i avall.
Descripció escenes
Vicky Cristina Barcelona
Fundació Tàpies: En Mark (Kevin Dunn) i la Judy Nash (Patricia Clarkson) amb companyia de la Vicky (Rebecca Hall) i la Cristina (Scarlett Johansson) van a la inauguració d’una exposició a una galeria d’art. De fet, la galeria de la ficció és la Fundació Tàpies. Diversos plans de l’interior d’una de les sales de la fundació ens mostren els quatre nord-americans i la resta de convidats entre els que destaca la figura de Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) en la seva primera aparició a la pel•lícula.
Sabies que...
La seqüència rodada en una de les sales interiors té com a teló de fons una enorme fotografia de l’artista alemanya establerta a Sitges, Anka Manshusen. Aquesta fotografia, de gran mida, que barreja el color amb el blanc i el negre, forma part de la sèrie “Inner Garden”. Instal•lada pel rodatge a la Fundació, va ser elegida pel propi Woody Allen.

Durant el rodatge es va comentar força en els mitjans de comunicació l’aparició a la pel•lícula de diverses persones públiques d’altres camps i àmbits. En aquesta escena es poden apreciar els cameos d’en Jordi Basté, periodista i presentador de radio i d’en Paco Mir, persona polifacètica en el món de les arts escèniques, conegut sobretot per formar part de la companyia teatral El Tricicle.
La Barcelona de Woody Allen  /  Fundació Tàpies
      Barcelona Movie Walks '24