Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Casa Milà - "La Pedrera"Versió per a imprimir

Casa Milà - "La Pedrera"
Informació Històrica del lloc
La Pedrera o Casa Milà és un projecte dissenyat per l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí (1852-1926) el 1905 per a la família Milà. La construcció es va dur a terme entre 1906 i 1910. Es troba ubicada al Passeig de Gràcia, núm. 92. Es tracta d’un dels blocs de vivendes residencials més singular del paisatge arquitectònic de la ciutat, un edifici amb forma d’escultura.

En aquest projecte Gaudí va comptar amb la col•laboració de l’arquitecte Josep Maria jujol, els forjadors Germans Badia, el mestre de fundició Manyach, el constructor Josep Bayó i el guixaire Joan Beltran.

La característica més sobresurtint és la sinuosa façana, completada pels treballs en ferro forjat dels balcons a imitació de formes naturals, una constant en l’obra de Gaudí. El terrat és un espai oníric, amb xemenies de ceràmica que imiten formes de guerrers i figures avantguardiestes variades. La Casa Milà consta en el llistat de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de l’any 1984.
Per conèixer millor la zona
Aquesta important mostra de l’arquitectura modernista i barcelonina, Patrimoni de la Humanitat, es troba localitzada en ple cor de l’Eixample, en uns dels passeigs més cèlebres de la ciutat, amb notables atractius turístics com la “mançana de la discòrdia”, una mostra única de tres façanes modernistes de diferent factura en 100 metres: la casa Lleó Morera (Passeig de Gràcia, 35), dissenyada per Lluís Domènech i Montaner; la casa Amatller (Passeig de Gràcia, 41), de Josep Puig i Cadafalch; i la casa Batlló (Passeig de Gràcia, 43), del propi Antoni Gaudí.
Descripció escenes
Vicky Cristina Barcelona
La Pedrera: La Vicky (Rebecca Hall), la Cristina (Scarlett Johansson) i la Judy (Patricia Clarkson) segueixen visitant la ciutat, sobretot els principals edificis de Gaudí. L’original i impactant terrat de La Pedrera apareix en diferents plans amb les tres nord-americanes. Destacar el pla de totes tres al terrat envoltades de les fantasioses xemeneies i, sobretot, un altre general del terrat amb la Sagrada Família al fons.

La façana que dóna al Passeig de Gràcia surt de nou en dues escenes més.
Sabies que...
Les dues escenes on surt La Pedrera van ser rodades el mateix dia. En concret el 13 de juliol. Si hom s’hi fixa, quan les tres protagonistes nord-americanes estan al terrat de La Pedrera es pot veure una panoràmica de la ciutat amb les majestuoses torres de la façana de la Passió del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

El Passeig de Gràcia a l’alçada de La Pedrera també és l’escenari d’una altra seqüència. En aquesta magnífica avinguda es troben la Vicky i en Doug amb una parella d’amics nord-americans, la Sally i l’Adam que estan de vacances a Barcelona.

La Rambla de Catalunya, un dels passeigs més agradables de la ciutat, paral•lel al passeig de Gràcia, també apareix a la pel•lícula. En una de les darreres escenes, la Vicky i la Cristina conversen assegudes en una de les terrasses característiques del passeig, situades en el seu tram central entre els carrers Aragó i Consell de Cent.
La Barcelona de Woody Allen  /  Casa Milà - "La Pedrera"
      Barcelona Movie Walks '24