Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Universitat de BarcelonaVersió per a imprimir

Universitat de Barcelona
Informació Històrica del lloc
L’any 2005 la Universitat de Barcelona va commemorar els 555 anys de la seva fundació per reial privilegi concedit pel rei Alfons el Magnànim el 3 de novembre de 1450. Després del trasllat forçós de totes les universitats catalanes a Cervera, com a conseqüència de la derrota militar de 1714, més de cent anys després, el 1842, després de moltes pressions, la Universitat tornà de nou a Barcelona. L’actual edifici de la Gran Via fou construït entre 1863 i 1873 com a seu definitiva de la Universitat de Barcelona. Projectat per l’arquitecte Elies Rogent, aquest pren com model l’arquitectura romànica, l’art múdejar i el renaixentista. L’edifici ocupa l’espai de dues illes de l’Eixample. Al nucli central d’aquesta immensa construcció se situa l’escala d’honor i el Paranimf. La riquesa ornamental d’algunes parts de l’interior destaca amb la senzillesa de les façanes exteriors on s’obren finestrals d’inspiració renaixentista. A ambdós costats de la part central s’obren dos patis de dues altures que semblen veritables claustres conventuals, rodejats d’arcades suspeses per columnes. Les classes a la nova Universitat de Barcelona es van inaugurar l’any 1871.
Per conèixer millor la zona
El quadrat format per la plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça Catalunya i la Gran Via, formen un dels espais comercials i de serveis més interessants de la ciutat. La plaça Universitat delimita la zona de Ciutat Vella i l’Eixample, al límit del que era la zona fora de muralles al segle XIX. El carrer Pelai, espai comercial per excel•lència, ens porta a la plaça Catalunya, considerada el centre de la ciutat, malgrat no ser el centre geogràfic. Inaugurada en vistes a l’Exposició Internacional de 1929, decoren la plaça sis grups escultòrics, un per cada capital catalana més la saviesa i el treball, i 22 figures d’autors com Llimona, Clarà o Marès. També acull el monument al que fou president de la Generalitat, Francesc Macià, de l’escultor Josep Maria Subirachs. La plaça és el punt de partida de passeigs tan atractius con el passeig de Gràcia i la Rambla Catalunya, (en sentit muntanya) i la Rambla (en sentit mar).
Descripció escenes
Una casa de locos
Universitat de Barcelona: Diversos plans mostren en Xavier (Romain Duris) i altres companys de classe conversant recolzats a les columnes del patí principal de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona a la plaça Universitat. Altres plans de la seqüència estan rodats a l’interior d’una aula del mateix edifici. En aquesta seqüència apareix per primera vegada el personatge d’Isabelle (Cécile de France).
Sabies que...
Des dels anys trenta del segle passat, quan Alfred Hitchcock va començar a sortir regularment a les seves pel•lícules, molts han estat els directors que han fet “cameos”. Cédric Klapisch no ha volgut ser menys i també ha realitzat una petita intervenció com actor. En la seqüència de la Universitat de Barcelona, el professor que s’aproxima al grup d’estudiants demanant si són el grup de francès és el propi director. Fins i tot, si es veu la pel•lícula en la versió original, es pot escoltar a Klapisch parlant en castellà i tot seguit en català.
La Barcelona dels Erasmus  /  Universitat de Barcelona
      Barcelona Movie Walks '24