Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Platja de la BarcelonetaVersió per a imprimir

Platja de la Barceloneta
Informació Històrica del lloc
Compresa entre la de platja de Sant Sebastià i el Port Olímpic, té uns 1.100 metres de llargada i ocupa tot el front marítim del barri de la Barceloneta. Equipada amb tota mena de serveis, ha esdevingut una platja urbana molt freqüentada tants pels residents com pels turistes.
Sobre la platja de la Barceloneta hi havia els populars “xiringuitos” de paelles i peix, amenitzats per personatges pintorescos, que havien estat un dels atractius turístics de Barcelona en el periode 1960-80. Arran de les obres olímpiques de 1992, fou objecte d’una profunda remodelació, fent desaparèixer aquells locals singulars. Actualment l’espai l’ocupa una àmplia franja pavimentada amb fusta, entre la primera línia d’edificis i la platja.
Sobra la sorra, hi ha una escultura avantguardista, (“Homenatge a la Barceloneta”) de Rebecca Horn. És una obra impactant als ulls dels passejants. Està feta amb quatre blocs de vidre sobreposats i alhora mal posats per donar al conjunt un aire inestable. Dintre de cada bloc llueix un llum de poca intensitat, i un sistema de megafonia emet un so inquietant.
Per conèixer millor la zona
La Barceloneta és un tradicional barri mariner i portuari de Barcelona. Situat en una petita península de terrenys d’arenys guanyats al mar, s’urbanitzà a partir de l’any 1753. No hi cap altre indret de Barcelona que representi millor l’estreta relació entre la ciutat i el mar que el barri de la Barceloneta. Actualment és una zona d’esbarjo per a la gent de la ciutat i els turistes, amb la platja i un àmplia oferta de restaurants i locals de lleure.
L’actual passeig Marítim és conseqüència de la remodelació de la façana marítima per als Jocs Olímpics de 1992. Uneix el barri històric de la Barceloneta amb el Port Olímpic, a través de dues alçades, una a nivell de platja, on, depenent de la temporada, s’hi pot trobar bars, botigues i serveis, i una segona a nivell del carrer, amb palmeres, bancs i una barana blanca que delimita un autèntic mirador de la platja de la Barceloneta.
Descripció escenes
Manuale d'amore 2
Platja de la Barceloneta: Després de fer un tomb amb el descapotable pels carrers i avingudes de Barcelona, els quatre amics italians acaben a la platja de la Barceloneta. La seqüència es desenvolupa inicialment a la sorra de la platja de la Barceloneta. Tot i la negativa inicial de Franco i Manuela a banyar-se, la insistència de l’altra parella acaba convencen a Franco de fer-ho. Manuela asseguda a la sorra mira amb una certa desgana com es banyen els tres a les aigües barcelonines.
Destacar diversos plans dels quatre drets a la platja amb els gratacels bessons del port Olímpic i el peix daurat de Frank Gehry al fons.
Sabies que...
Una de les seqüències suprimides del muntatge final, ens mostrava a Fabio i Manuela amb la resta d’hostes de l’hotel baixant per l’escala d’emergències després d’haver-se declarat un incendi. Un cop tots a l’exterior de l’hotel, es pot apreciar que el suposat hotel a la ficció, en realitat és l’edifici Fòrum, dissenyat en forma triangular plana i elevada pels prestigiosos arquitectes Herzog & De Meuron per a la celebració del Fòrum Universal de les Cultures 2004.
La Barcelona de "Manuale d'Amore"  /  Platja de la Barceloneta
      Barcelona Movie Walks '24