Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Hospital del MarVersió per a imprimir

Hospital del Mar
Informació Històrica del lloc
Al començament del segle XX Barcelona havia crescut molt i la industrialització i la densificació havien provocat en molts indrets de la ciutat un entorn gens saludable, amb una mortalitat molt elevada. La gran epidèmia del tifus de 1914 originà, entre altres solucions, l’acord per construir un Hospital Municipal d’Infecciosos, que es va inaugurar molt més tard, l’1 de gener de 1931, en un angle del passeig Marítim, on ja hi havia des de 1905, un establiment dedicat específicament als infectats per la pesta bubònica. Més endavant va ser conegut com Hospital de Nostra Senyora del Mar i ara és simplement l’Hospital del Mar. Des de 1971 és centre docent gràcies a un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1973 es va construir l’actual edifici i el 1992 s’hi van afegir els consultoris situats al davant (són aquests els que apareixen a la majoria de pel•lícules).
Per conèixer millor la zona
Al costat de l’Hospital del Mar es troba el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Inaugurat el 2006, és una gran infrastructura científica europea de recerca en el camp de la biomedicina que té com objectiu l’estudi de la base genètica i molecular de la vida, i la solució dels problemes de salut emergents. El projecte reuneix 1.000 persones de 30 nacionalitats que treballen en 80 projectes de recerca.
L’actual passeig Marítim és conseqüència de la remodelació de la façana marítima per els Jocs Olímpics de 1992. Uneix el barri històric de la Barceloneta amb el Port Olímpic, a través de dues alçades, una a nivell de platja, on, depenent de la temporada, s’hi pot trobar bars, botigues i serveis, i una segona a nivell del carrer, amb palmeres, bancs i una barana blanca que delimita un autèntic mirador de la platja de la Barceloneta.
Un altre punt destacat és el Port Olímpic, construït per l’equip d’arquitectes Bohigas, Martorell, Mackay i Puigdomènech que va projectar el conjunt de la Vila Olímpica. Els dos edificis que més sobresurten són els dos gratacels bessons, la Torre Mapfre i l’Hotel Arts acompanyats per un element força espectacular com és el peix de Frank Gehry.
És una zona molt animada amb restaurants i bars musicals.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24