Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Carrer Allada VermellVersió per a imprimir

Carrer Allada Vermell
Informació Històrica del lloc
Carrer en format de plaça a l’estil “camp venecià”, sorgit de la renovació i rehabilitació del barri de la Ribera a partir dels Jocs Olímpics de 1992. El nom compost es deu al fet d’haver-se ajuntat els dos carrers en desaparèixer l’illa de cases que els separava. El nom "Allada", ja documentat al segle XV, probablement prové de “camp d’alls” i "Vermell" de les substàncies de color vermell que utilitzaven els blanquers (ofici d’adobar pells) establerts en el proper Rec Comtal. Sorprèn agradablement, com dos carrers estrets i foscos, típics de la part vella de la ciutat, s’han convertit en una plaça on la llum i el color formen part del seu nou paisatge urbà.
Per conèixer millor la zona
Tot i ser un carrer petit, situat entre Princesa i Carders, disposa d’una oferta cultural i d’oci força interessant. Destaca El Brossa Espai Escènic. Inaugurat el 1997, és un petit espai per a 60 persones de creació a l’entorn de l’univers escènic i poètic de Joan Brossa i de totes aquelles activitats, teatrals i parateatrals, que responen als principis bàsics de les avantguardes històriques i de la creació contemporània. Un altre espai a destacar és La Puntual, inaugurat el 2005, és un espai escènic que es dedica a oferir una programació estable de putxinel•lis. El nom de La Puntual es deu a Santiago Rusiñol, emblemàtic artista català nascut a la cantonada dels carrers Allada i Princesa, molt a prop d’aquesta petita sala. Artista destacat del modernisme, va escriure “L’Auca del Senyor Esteve”, una obra clàssica del teatre costumbrista català, l’acció de la qual es desenvolupa en una casa de vetes i fils del barri de la Ribera anomenada La Puntual.
A més, cada dissabte l’Associació Multicultural de Joves Artesans d’Allada Vermell organitzen una fira d’artesania.
Entre els diversos establiments i comerços del carrer, mencionar un pub anglès, inaugurat el 1997 en una finca del segle XVI catalogada com Patrimoni Històric Artístic de la ciutat. En el seu interior es conserven parets i arcs de pedra.

El carrer està molt a prop del Museu Picasso, l'església de Santa Maria del Mar i l’antic Mercat del Born.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24