Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Port OlímpicVersió per a imprimir

Port Olímpic
Informació Històrica del lloc
El Port Olímpic és el port esportiu de la ciutat, ubicat just a la vora de la Vil•la Olímpica, entre les platges de Nova Icària i de la Barceloneta. Va ser dissenyat pels arquitectes Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènec, i les obres s’iniciaren el 1991 sota la direcció de l’enginyer Joan Ramon de Clascà, amb vistes als Jocs Olímpics de 1992. Així, va acollir les competicions de vela d’aquesta cita olímpica.

En l’actualitat és, més enllà de la seva funció portuària, un important centre d’oci de la capital catalana, amb una àmplia oferta de restaurants, bars, discoteques i hotels.
Per conèixer millor la zona
La Vila Olímpica és l’atractiu més destacat a l’entorn del Port Olímpic. Aquest barri, símbol del nou urbanisme de la façana marítima de la ciutat, continuat posteriorment amb la reurbanització de la part baixa de l’avinguda Diagonal, va ser construït per allotjar els esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de 1992. En un dels extrems de la Vila Olímpica s’ubiquen, al costat de la plaça dels Voluntaris, els dos gratacels que millor simbolitzen aquesta zona de la ciutat: l’Hotel Arts i la Torre Mapfre. El primer, construït entre 1991 i 1992, és un hotel de cinc estrelles, mentre que la Torre Mapfre és un edifici d’oficines, ambdós de 154 metres d’alçada i 40 plantes. Als peus de l’hotel, en la seva façana marítima, hi ha una curiosa escultura metà•lica d’un peix daurat, obra de de Frank Gehry.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24