Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Finca GüellVersió per a imprimir

Finca Güell
Informació Històrica del lloc
La Finca Güell, ubicada a l’avinguda de Pedralbes, número 77, va ser construïda entre els anys 1884 i 1887 per Antoni Gaudí, per encàrrec personal del seu amic, el comte Eusebi Güell (1846-1918), industrial i polític espanyol. Es va convertir en un dels mecenes i principals clients de Gaudí, com donen fe el Park Güell, la Colònia Güell, el Palau Güell i les Bodegues Güell.

Es tracta d’una finca privada, construïda amb materials austers però en un estil modernista superb. Gaudí va preferir abocar tots els esforços en l’interior, ja que la finca es trobava en aquell moment en una zona gairebé deshabitada, lluny de les mirades que mereixien altres obres com la Sagrada Família o la Casa Milà.

No obstant, l’element arquitectònic més conegut és l’entrada principal, que apareix breument a la pel•lícula, en la qual hi ha un cancell de cinc metres de llargària amb un drac alat forjat en ferro.
Per conèixer millor la zona
La Finca Güell s’ubica a la part alta de la ciutat, en un entorn urbanístic selecte, l’avinguda Pedralbes de Barcelona. A prop hi ha el recinte del Palau Reial de Pedralbes, residència oficial de la família reial en les seves visites a Barcelona. Propietat d’Eusebi Güell, el va cedir el 1919 a la família reial. Durant la Guerra Civil de 1936-1939, va ser residència del govern de la Segona República quan aquest va abandonar Madrid per la proximitat del front i, posteriorment, del cap de l’Estat, el general Franco. Aquest Palau compta amb uns jardins públics i actualment alberga dos museus: el de Ceràmica i el de les Arts Decoratives.

No gaire lluny de la Finca Güell també es troba el Museu-Monestir de Pedralbes, un conjunt patrimonial medieval que es va obrir al públic l’any 1983. Es tracta d’un dels millors exemples del gòtic català, format per l’esglèsia i el monestir disposats a l’entorn d’un claustre de tres nivells.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24