Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)Versió per a imprimir

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Informació Històrica del lloc
El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) va ser inaugurat en la seva ubicació actual, al Palau Nacional de Montjuïc, l’any 2004, tot i que fou fundat com a institució l’any 1990. Aquest palau se situa en el vessant de la muntanya homònima, oferint una panoràmica privilegiada de la ciutat i fou construït amb motiu de l’Exposició Universal de 1929. A començament de la dècada de 1990 va iniciar un llarg procés de rehabilitació quan va ser designat com a seu definitiva del museu. El MNAC va ser inaugurat parcialment el 1995 amb l’obertura de la important col•lecció d’art romànic. Finalment, el 2004 es van completar les obres d’adequació de l’immoble i totes les col•leccions del museu van quedar oficialment obertes al públic.
Per conèixer millor la zona
Just davant de la façana del Museu Nacional d’Art de Catalunya se situa un dels atractius turístics més cèlebres d’aquesta part de la ciutat: la Font Màgica, ubicada al final de l’Avinguda de la Reina Maria Cristina. Va ser construïda per l’enginyer Carles Buïgas i també forma part del complex creat amb motiu de l’Exposició de 1929. Inicialment, el mecanisme de funcionament de la font constava d’un sistema d’il•luminació sincronitzat amb els raigs d’aigua. Però, a la dècada de 1980 es va incorporar la música, per oferir un espectacle multisensorial. El conjunt fou retaurat de dalt a baix amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992.

Entre els atractius turístics que ofereix l’entorn de la muntanya de Montjuïc cal destacar l’Estadi Olímpic, construït amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 i restaurat profundament, llevat de la façana, per acollir les cerimònies i proves atlètiques dels Jocs Olímpics de 1992. Altres equipaments culturals de la zona són el Museu d’Arqueologia de Catalunya, que ofereix al visitant un recorregut per la història des de la prehistòria fins als romans; el CaixaForum, centre d’exposicions temporals de diversa temàtica instal•lat en l’antiga fàbrica Casaramona; la reconstrucció del pavelló Mies van der Rohe, còpia fidel realitzada entre 1983 i 1986, en el mateix emplaçament i amb els mateixos materials, de l’obra original dissenyada pel prestigiós arquitecte que va representar a Alemanya en la Fira de 1929. Finalment, el Poble Espanyol, conjunt heterogeni que reuneix una àmplia representació de monuments i arquitectures d’arreu d’Espanya, fou l’aportació espanyola a l’Exposició Universal. Originalment, després de l’event havia de ser enderrocat. Però, finalment s’ha conservat com un dels atractius turisticoculturals més peculiars de la muntanya de Montjuïc. Una reproducció de la muralla d’Àvila, ben visible des de l’avinguda del Marquès de Comillas, envolta el recinte.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24