Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Els Quatre GatsVersió per a imprimir

Els Quatre Gats
Informació Històrica del lloc
Els Quatre Gats va ser un centre social que s’inaugurà a Barcelona el 12 de juny de 1877, en els baixos de la Casa Martí, edifici modernista construït el 1896 per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Fins que va tancar, el 1903, va ser un dels principals nuclis de difusió de les idees modernistes, lloc de reunió habitual de tertúlia de personatges significats de la vida social i cultural de l’època com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Pablo Picasso i Miquel Utrillo, entre molts altres.

Els Quatre Gats va servir de plataforma literària i pictòrica. Així, va donar nom a la revista homònima que va aparèixer el 1899 per impulsar el modernisme a Catalunya, també va ser l’escenari d’importants exposicions de pintura i escultura i, fins i tot, d’espectacles musicals i de varietats (titelles, ombres xinesques, etcètera).
Per conèixer millor la zona
Els Quatre Gats s’ubica en en carrer Montsió, número 3. Molt a prop de l’avinguda del Portal de l’Àngel, l’artèria comercial per excel•lència de Barcelona. Altres atractius turístics que es troben a les rodalies són el jaciment arqueològic de la necròpoli romana de la plaça Vil•la de Madrid, gestionat pel Museu d’Història de la Ciutat, la catedral de Barcelona i el conjunt monumental de la plaça del Rei. A l’esquena de la catedral, concretament en el carrer Paradís, núm. 10, en l’immoble que acull la seu del Centre Excursionista de Catalunya, també es pot visitar les restes de l’antic temple romà de Barcelona, del qual es conserven in situ 4 columnes i el basament.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24