Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Casa Milà - "La Pedrera"Versió per a imprimir

Casa Milà - "La Pedrera"
Informació Històrica del lloc
La Pedrera o Casa Milà és un projecte dissenyat per l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí (1852-1926) el 1905 per a la família Milà. La construcció es va dur a terme entre 1906 i 1910. Es troba ubicada al Passeig de Gràcia, núm. 92. Es tracta d’un dels blocs de vivendes residencials més singular del paisatge arquitectònic de la ciutat, un edifici amb forma d’escultura.

En aquest projecte Gaudí va comptar amb la col•laboració de l’arquitecte Josep Maria jujol, els forjadors Germans Badia, el mestre de fundició Manyach, el constructor Josep Bayó i el guixaire Joan Beltran.

La característica més sobresurtint és la sinuosa façana, completada pels treballs en ferro forjat dels balcons a imitació de formes naturals, una constant en l’obra de Gaudí. El terrat és un espai oníric, amb xemenies de ceràmica que imiten formes de guerrers i figures avantguardiestes variades. La Casa Milà consta en el llistat de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de l’any 1984.
Per conèixer millor la zona
Aquesta important mostra de l’arquitectura modernista i barcelonina, Patrimoni de la Humanitat, es troba localitzada en ple cor de l’Eixample, en uns dels passeigs més cèlebres de la ciutat, amb notables atractius turístics com la “mançana de la discòrdia”, una mostra única de tres façanes modernistes de diferent factura en 100 metres: la casa Lleó Morera (Passeig de Gràcia, 35), dissenyada per Lluís Domènech i Montaner; la casa Amatller (Passeig de Gràcia, 41), de Josep Puig i Cadafalch; i la casa Batlló (Passeig de Gràcia, 43), del propi Antoni Gaudí.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24