Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Edificis TradeVersió per a imprimir

Edificis Trade
Informació Històrica del lloc
Les torres Trade de Barcelona, construïdes entre 1966 i 1968 seguint el projecte dels arquitectes Josep Antoni Coderch de Sentmenat i Manuel Valls i Vergés, són un conjunt de quatre grans edificis d’oficines estructurats en planta de creu lobulada. Dues de les torres tenen onze plantes, i les altres dues tretze. Tres d'elles queden unides per la planta baixa. Les façanes són sinuoses i envidrades, provocant un important efecte d’integració dels edificis amb el seu entorn.

L’estil dels edifics Trade s’inspira en les experiències del moviment arquitectònic modern, singularment en idees ja treballades de Mies van der Rohe i en els gratacels de vidre de grans ciutats com Chicago i Nova York.

Aquests edificis, quatre en total, són un exemple de l’urbanisme més avantguardista dels anys 1960 orientat a l’emergent sector terciari (serveis i finances), emblema del desarrollismo econòmic del règim franquista a la capital catalana.
Per conèixer millor la zona
Les torres Trade es troben a l’avinguda Diagonal, cantonada amb la Gran Via de Carles III. No s’han de confondre amb el World Trade Center del front marítim. Es tracta d’una zona eminentment dedicada al sector serveis, amb predomini d’oficines, entitats bancàries i centres comercials.

A prop de les torres Trade es troben diferents atractius turístics. Per una banda, a la mateixa avinguda Diagonal es localitza el Palau Reial de Pedralbes, residència de la família reial espanyola en les seves visites a la ciutat. En l’actualitat, és la seu dels museus de la Ceràmica, de les Arts Decoratives i de Carruatges. L’entrada als museus és de pagament, però els jardins es poden visitar gratuïtament, oferint entre altres atractius una font dissenyada per Antoni Gaudí i diverses escultures de la dinastia borbònica.

Un altre atractiu són els jardins del recinte de l’antiga Casa Provincial de la Maternitat i Expòsits, complex sòcio-assistencial edificat entre 1853 i 1925. Actualment alberga diferents serveis d’institucions com la Universitat de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Just al costat de la Maternitat s’erigeix l’estadi del F.C. Barcelona, el Camp Nou, inaugurat el 1957. A més de les instal•lacions esportives, s’hi pot visitar el Museu del F.C. Barcelona, rebatejat el 2000 com a Museu President Núñez, el museu amb més visitants de Catalunya.
MAPA
      Barcelona Movie Walks '24