Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Passatge del CrèditVersió per a imprimir

Passatge del Crèdit
Informació Històrica del lloc
El passatge del Crèdit es va construir entre els anys 1875 i 1879, en el solar ocupat per l’antic convent de l’Esperança, sota la direcció de l’arquitecte Magí Rius i Mulet. Rep el seu nom perquè els habitatges que als quals donava accés van ser promoguts per la Societat Catalana General del Crèdit. El conjunt monumental es caracteritza per un ús ornamental i arquitectònic del ferro, una de les innovacions de l’urbanisme del darrer terç del segle XIX. En aquest passatge, concretament en el número 4, l’any 1893 va néixer el pintor Joan Miró. La seva casa natal és, en l’actualitat, l’habitació 330 de l’Hotel Rialto, com rememora una placa.
Per conèixer millor la zona
Aquest passatge s’ubica al barri de Ciutat Vella, entre els carrers Ferran, Pas de l’Ensenyança, Avinyó i Baixada de Sant Miquel. La gal•leria presenta comerços a banda i banda. Un dels establiments més singulars és el cafè-restaurant “La Cereria”, antigament una botiga de ciris.

A prop del passatge del Crèdit, seguint el carrer Ferran, s’obre la plaça de Sant Jaume, centre neuràlgic de la vida política de la ciutat i de Catalunya, ja que acull les seus de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat. No gaire lluny de la plaça de Sant Jaume i del passatge del Crèdit, concretament al carrer Marlet, número 5, s’ubicaba l’antiga sinagoga major de Barcelona, en l’epicentre del call jueu de la ciutat.
Descripció escenes
Salvador (Puig Antich)
Passatge del Crèdit: Aquest carrer surt en diverses seqüències de la pel•lícula. Representa el carrer on vivia la família Puig Antich. Plans zenitals i amb l’angle força tancat fan difícil la identificació del passatge, però malgrat això es pot apreciar en diversos plans el típic enrajolat del terra i el cobert que dona a la Baixada de Sant Miquel. El carrer es testimoni de la primera aparició a la pel•lícula dels companys de Salvador al MIL, Ignasi Solé i Xavier Garriga.
Sabies que...
En realitat la família Puig Antich no vivia en aquest passatge sinó en un carrer molt proper, el del Pas de l’Ensenyança, situat al costat de la plaça Sant Jaume. Vivia amb els seus pares, el germà gran Kim i les quatre germanes, l’Imma, la Montse, la Carme i la Merçona que tanta importància varen tenir en la historia vital d’en Salvador, fins i tot després de mort. Com anècdota comentar que el carrer del Pas, tot i no aparèixer a la pel•lícula, va ser utilitzat per dipositar material del rodatge. Altres indrets propers amb diversos plans a la pel•lícula són la plaça Sant Miquel i el carrer de la Baixada de Sant Miquel.
La Barcelona de "Salvador"  /  Passatge del Crèdit
      Barcelona Movie Walks '22