Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Parc de Recerca BiomèdicaVersió per a imprimir

Parc de Recerca Biomèdica
Informació Històrica del lloc
Inaugurat el 2006, és una gran infraestructura científica d’àmbit europeu en el camp de la recerca biomèdica que té com objectius l’estudi de la base genètica i molecular de la vida i la solució dels problemes de salut emergents. Reuneix més de 1.000 persones de 30 nacionalitats que treballen en uns 80 projectes de recerca. El parc constitueix un projecte científic innovador i ambiciós que pretén convertir Barcelona en una de les grans capitals de recerca biomèdica d’Europa.
L’edifici ocupa 55.000 metres quadrats construïts. Té una complexa geometria, bàsicament el•líptica, amb estructura perimetral inclinada. És sostingut per 110 tensors metàl•lics per planta, el 40% de l’estructura se sosté des del sostre mentre que la resta està sostinguda pels nuclis centrals de formigó. La façana està coberta per cedre roig que controla la incidència de llum i el sol, i n’agilitza l’estructura. Malgrat el fet que només un 18% de la façana està coberta de fusta, dóna la sensació d’estar-ho completament. El sostre està cobert de plaques solars per a la producció d’energia.
Per conèixer millor la zona
El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) està situat davant del front marítim, al costat de l’Hospital del Mar, centre hospitalari i docent de reconegut prestigi a la ciutat, que darrerament s’ha fet encara més popular per la seva aparició a diverses pel•lícules rodades a Barcelona.
Molt a prop del “PRBB” es troba el Parc de la Barceloneta, inaugurat l’any 1996. Aquest ocupa l’espai de l’antiga fàbrica de gas, enderrocada l’any 1989, de la qual s’ha conservat l’estructura en forma d’anella metàl•lica de l’antic dipòsit del gas, a més de la famosa torre modernista d’aigües del 1904 de Josep Domènech. Dins el parc es troba també el monument a Simón Bolívar, obra de Julio Maragall, del 1996, finançat per la colònia catalana de Veneçuela.
Passejant pel passeig Marítim s’arriba al Port Olímpic, construït per l’equip d’arquitectes Bohigas, Martorell, Mackay i Puigdomènech que va projectar el conjunt de la Vila Olímpica dels Jocs Olímpics del 1992. Els dos edificis que més sobresurten són els dos gratacels bessons: la Torre Mapfre i l’Hotel Arts acompanyats per una escultura força espectacular d’acer inoxidable daurat, en forma de peix, de Frank Gehry. És una zona molt animada amb restaurants, bars i locals musicals.
Descripció escenes
Manuale d'amore 2
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona: Franco (Fabio Volo) i Manuela (Barbora Bobulova) arriben a Barcelona des de Roma per dirigir-se tot seguit a la clínica on es realitzarà la fecundació assistida. Un primer pla ens els mostra a la plaça Charles Darwin, davant mateix de l’entrada principal de l’imponent edifici. Després de la visita mèdica, destacar un nou pla de la parella on apareixen asseguts en un banc amb l’edifici al fons.
Sabies que...
A la pel•lícula, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona representa la clínica on es realitza el tractament de reproducció assistida. Tot i que el nom de la clínica no és esmentat en cap moment pels protagonistes, es pot identificar en diversos plans de la pel•lícula. En concret, quan surten de la visita i es troben asseguts en un banc, es pot apreciar el nom de “Clínica del Mar” en un suport blanc amb lletres blaves. Curiosament, darrere d’aquest rètol, apareix un altre, aquest sí real, amb les sigles del Parc (PRBB).
Tot i que Manuela durant la visita mèdica porta una carpeta groga amb el seu nom i el mes de la mateixa “aprile 2006”, les seqüències a Barcelona no varen ser rodades el mes d’abril, sinó el juliol del 2006.
La Barcelona de "Manuale d'Amore"  /  Parc de Recerca Biomèdica
      Barcelona Movie Walks '24