Inici Barcelona Movie Walks Films Atractius
Idioma: 

 / Inici / Atractius / Cinema ColiseumVersió per a imprimir

Cinema Coliseum
Informació Històrica del lloc
A la dècada dels anys vint del segle XX, Josep Solà i Guardiola promogué la construcció d’un nou cinema per a la ciutat. Concebut en una línia monumentalista, va recórrer a l’academicisme francès de "l'École des Beaux-Arts i creà una imponent composició volumètrica amb una gran cúpula central flanquejada per dues torres i recoberta per escultures de Pere Ricart. Aquest cinema, realitzat per Francesc de Paula Nebot, i inaugurat el 1923, a més de ser considerat una obra significativa dins del Noucentisme, esdevingué molt famós arran de la projecció de la primera pel•lícula sonora a Espanya, titulada "La canción de Paris" (1929). Un film de la Paramont protagonitzat per Maurice Chevalier. A la dècada dels cinquanta el cinema es comprat per en Pere Balaña, empresari taurí i d’espectacles. El Grup Balaña, avui dia, és l’empresa d’exhibició de cinemes i teatres més important de Barcelona. El Coliseum en ple segle XXI, continua essent el cinema més representatiu de Barcelona; un cinema que, per la brillant història que té al darrere i la sumptuositat de l’edifici que l’acull, passà a formar part, ja fa anys, dels bens il•lustres de la ciutat.
Per conèixer millor la zona
El Cinema Coliseum es troba a la Gran Via de les Corts Catalanes, popularment coneguda com la Gran Via. Aquesta avinguda de més de nou quilòmetres és la més llarga de Barcelona, travessant la ciutat des de L’Hospitalet del Llobregat al sud fins a Sant Adrià del Besos al nord. Al tram entre el carrer Balmes i la Rambla Catalunya es recordat entre altres aspectes, pels bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil espanyola. El 17 de març de 1938, cinc avions italians bombardegen tot al llarg de la Gran Via, desapareixen al cap d’uns minuts. L’atzar, va voler que un camió carregat d’explosius passés en aquell moment per la Gran Via, amb la mala sort que va ser tocat per una de les bombes, originant una explosió enorme que va causar més de 500 morts i molts edificis destruïts. Sorprenentment, el Coliseum va quedar quasi intacta. Anys més tard, la gent recordaria aquell dia com el del Coliseum. Davant de la mateixa façana del cinema hi ha la escultura Encaix de Margarita Andreu, inaugurada el 2003 i dedicada ”A les persones mortes en els bombardeigs feixistes (1937-1939) de la Guerra Civil a Barcelona i a tots els pobles víctimes d‘altres guerres”.
Molt a prop del cinema es troba la Rambla Catalunya, un dels passeigs més agradables de la ciutat. Els til•lers senyorials, conviuen amb botigues tradicionals als laterals i terrasses de bars i restaurants a la part central de la Rambla.
Descripció escenes
Todo sobre mi madre
Cinema Coliseum: Presentació mundial de la pel•lícula el 8 d’abril de 1999.
Sabies que...
La presentació mundial de “Todo sobre mi madre” es va produir el 8 d’abril de 1999 al cinema Coliseum de Barcelona. El director va estat acompanyat pels protagonistes principals de la pel•lícula; Cecilia Roth, Marisa Paredes, Rosa Maria Sardà, Candela Peña, Antonia San Juan i Eloi Azorín (només hi faltava Penelopé Cruz). A més, entre moltes altres personalitats, varen assistir l’alcalde de Barcelona, Joan Clos i Marta Ferrusola, esposa del president de la Generalitat de Catalunya. L’estrena de la pel•lícula es va produir un setmana després, el 16 d’abril.
Prèviament, per la tarda hi va haver una roda de premsa per als mitjans de comunicació a la Casa Batlló, un dels edificis de Barcelona que més agrada a Almodóvar, però que finalment va ser descartat per al rodatge.
Després de la presentació de la pel•lícula al cinema Coliseum, Pedro Almodóvar va organitzar una festa privada a La Paloma, on van assistir amics, admiradors i gent del món del cinema.
La Barcelona de Pedro Almodóvar  /  Cinema Coliseum
      Barcelona Movie Walks '24